Tázló Demo
20 Aug 2013 | Folk

Szervezőknek

A moldvai csángó népzenét játszó Tázló együttes műsorajánlata

  • Szívesen adunk koncertet rendezvényeken, fesztiválokon, klubokban, művelődési házakban, ünnepségeken, itthon és külföldön is.

  • Koncertműsorunkat kiegészítheti moldvai csángó néptánc bemutató. Ilyenkor négy vagy hat táncos lép fel velünk eredeti csángó népviseletbe öltözve.

  • Szívesen tartunk egész estés táncházat, vagy koncert + táncház kombinációjú önálló programot.

  • Bálokra, lakodalmakra, csapatépítő és egyéb rendezvényekre egy-két órás táncházi programot ajánlunk tánctanítással.

  • Gyerekrendezvényekre (óvodás és kisiskolás korosztálynak) mesés, énekes, játékos gyerektáncházunkat ajánljuk.

A Tázló együttes célja autentikus, szívtől szívig érő zenei élményt nyújtani, a koncert- és táncházlátogatók számára, hozzájárulva a csángó népzene népszerűsítéséhez. Húsz éve gyűjtjük, tanuljuk, muzsikáljuk és tanítjuk a moldvai zenét. A csángó dallamokat hagyományos hangszereken szólaltatjuk meg. A tánczene mellett fontosnak tartjuk a dalok továbbélését is.

Tázló koncert

Koncertműsorunk feleleveníti a moldvai zene világának változatos hangulatait a feszes ritmusoktól a lírai pillanatokig. Saját zenei világunkat kifejező feldolgozásainkban a csángó táncdallamokat és dalokat szabadon, építőelemekként használjuk. 2014-ben jelent meg első lemezünk: Moldvai népzene Budapestről.

Tázló táncház

Meggyőződésünk, hogy a csángó népzene és néptánc képes élményt és kikapcsolódást nyújtani a mai városi ember számára.
A csángó tánczene lüktetése magával ragadó, a modern zenékhez szokott közönség is magáénak érezheti. A dalszövegek letisztult szimbólumai mindenkit megérintenek.
A moldvai tánc lépései egyszerűek, bárki könnyen beállhat a körbe. Nagy hangsúlyt fektetünk a tánctanításra. Tánctanáraink mindenkinek segítenek bekapcsolódni.

Tázló gyerektáncház

Gyerektáncházunkban az óvodás és kisiskolás korosztályt vezetjük be a csángó táncok világába. A gyerekek megismerkednek a hangszerekkel. Az aktuális naptári időszakokhoz kapcsolódó népszokásokkal, mesékkel és játékokkal tesszük változatossá a programot.

Kapcsolat: – Németh László  – nemethlacinak@gmail.com – +36203734243

Árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével is kérhet tőlünk.